Najnovije

KUDA IDE OVAJ SVET: Ujedinjene Nacije legalizuju teške droge!

SVET - Globalna komisija za politiku o narkoticima pri UN predložila je legalizovanje dela teških narkotika i to po principu da slobodan obrt i uzgoj narkotika bude zabranjen, ali da teške droge budu dostupne za kupovinu kao što je to u određenom broju zemalja urađeno sa marihuanom.
Gudra legalis... (Foto: kodom.com)

Gudra legalis... (Foto: kodom.com)

U ovoj komisiji inače članstvo čine bivši svetski lideri, pravnici, političari, biznismeni, pa je tako jedan od članova i Kofi Anan, bivši generalni sekretar UN, koji inače paralelno predsedava Komitetom za narkotike Zapadne Afrike. Predsednik Globalne komisije za politiku o narkoticima je bivši brazilski predsednik, Fernando Kardozu, navodi ruska Pravda. U ovom dokumentu se ističe da droge poput kreka i dezomorfina treba da ostanu zabranjene, ali se traži da ceo niz teških narkotika bude legalan. Takođe, oni ističu da teške droge ne treba da budu dostupne deci.
Pročitajte još: (VIDEO) Pogledajte kako je Šešelj juče zezao haškog tužioca!
Dokument takođe navodi koje sve droge su u porastu i čija proizvodnja raste u svetu, pa se tako kaže da je od 1980. godine do danas četiri puta uvećana proizvodnja opijuma, kao i da su cene određenih narkotika opale. Cena heroina u Evropi je od 1990. godine pala za 75%, kaže se u dokumentu. Ideja o legalizaciji narkotika je podržana od strane bivših predsednika Poljske, Portugala, Kolumbije, Meksika i Čilea, kao i aktuelnih predsednika Kolumbije, Gvatemale i Urugvaja, piše ruska Pravda. Ovo je drugi po redu dokument ovog tipa koji je Globalna komisija za politiku o narkoticima pri UN izradila od 2011. godine. Izvor: Pravda      

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA