Најновије

Ово су најбољи послови које у Србији можете да радите само са средњом школом!

Тешка економска ситуација и све веће школарине натерале су велики број младих да или напусте факултете, или да их и не уписују. На срећу, постоје занимања која су веома тражена и добро плаћена, а за која је довољно имати само средњу школу.
Атестирани заваривач једно је од најтраженијих занимања у Србији. Фото: scelnews.com

Атестирани заваривач једно је од најтраженијих занимања у Србији. Фото: scelnews.com

Лични тренер (час 1.000 дин.) Да би неко држао индивидуалне тренинге није му потребан завршен факултет или виша школа. На једној од бројних обука може да добије сертификат. Обуке коштају од 240 евра навише, а уз мало среће и много труда овај посао може и те како да се исплати. Један сат вежбања у просеку кошта 1.000 динара, а месец дана индивидуалних тренинга око 12.000 динара. Комерцијалиста (500 € почетна) Огласи су пуни понуда за посао комерцијалисте, представника продаје, разних салес менаџера. Потребно је да је радник способан за рад са људима, да има добре комуникационе вештине и преговарачке способности и да поседује возачку дозволу. Просечна плата им је око 500 евра, али расте у складу са реализованим продајама. Масер (до 1.000 €) Да би се неко бавио масирањем, довољно је да прође обуку која у зависности од врсте масаже кошта од 100 до 500 евра. Овај новац може брзо да се поврати, јер масери за сат времена масаже наплаћују од 1.000 до 3.500 динара. Једини проблем је што масера има много на тржишту, па своје услуге нуде и у огласима и по бандерама. Заваривач (1.000 евра) Атестирани заваривач једно је од најтраженијих занимања у Србији. Постоје бројне обуке које коштају од 1.000 до 5.000 евра, а најосновније ствари могу да се науче за неколико месеци. Заваривачи из Србије често нађу посао у иностранству, где за неколико година зараде и до 20.000 евра. Кувар (800 €) Куварски смерови постоје у већини економских школа у Србији, као и специјализованим угоститељско-туристичким школама. У хотелима и добрим ресторанима зарађују око 80.000 динара месечно. Шеф кухиње може да заради и више од 100.000 динара, а један њихов ангажман за припремање банкета и коктела кошта и до 300 евра. Пекар (500 €) Класичан хлеб данас месе машине. Ипак, пекарски занат све је више на цени, јер у пекарама свакодневно расте понуда финих лиснатих теста, коктел пецива и специјалних врста хлеба. Стучњака који знају да их направе нема довољно, па су они малобројни добро плаћени. Њихова просечна зарада је 500 евра.
Прочитајте још:СПРЕМИТЕ СЕ: Евро иде на 120 динара!Мислите да је сад тешко наћи посао, погледајте ове црне прогнозе
Зидар, керамичар, водоинсталатер (до 1.000 €) Дневнице квалитетних зидара крећу се од 25 до 30 евра, монтажери расхладних уређаја у летњем периоду зарађују око 70 евра по једном намештању климе. Керамичари могу да зараде око 10 евра по квадрату постављених плочица, док водоинсталатери за комплетно оспособљавање купатила зарађују 250 евра. Програмер (од 800 € навише) Програмер се цени искључиво по свом знању, а њега може стећи практичним радом и учењем потребних програма. Иако фирме обично траже факултетски образоване стручњаке, никада не одбијају оне који знају свој посао. Предност овог посла је што се може потпуно самостално радити од куће за странце, домаће фирме, или можете развијати сопствене пројекте. Фризер (до 1.000 €) Квалитетан и добро изрекламиран женски фризер месечно може да заради бар 1.000 евра. Цене шишања иду и до 2.500 динара, док остали третмани косе коштају и много више. Извор: Телеграф.рс, 24сата.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА