Најновије

Немaчки геј посланик: Дозволите и заштите параду!

БЕРЛИН - Политичар опозиционе немачке партије Зелени, Фолкер Бек, затражио је да одговор српске владе на премлаћивања једног Немца, учесника скупа у Београду о правима ЛГБТ особа, буде да дозволи и заштити "геј параду".
Истакнути немачки хомосексуалац - Фолкер Бек (фото Википедија)

Истакнути немачки хомосексуалац - Фолкер Бек (фото Википедија)

"После насиља према овом хомосексуалном активисти мора одговор српске владе бити да ће дозволити и штитити геј прајд", твитовао је овај немачки политичар, док немачки медији пишу да се немачка амбасада у Београду у контакту са властима труди да се случај разреши. Иначе, Бек је отворени хомосексуалац и био је портпарол Удружења лезбејки и хомосексуалаца у Немачкој (ЛСВД) више од десет година. Он је присталица истополних бракова и називају га "оцем немачког Закона о регистрованом партнерству". Медији указују и да је настрадали 27-годишњи младић, највероватније родом из града Хале у Саксонији-Анхалту, као и да се после операције повреде главе са њим поново ступило у контакт, али да се тек 24 сата од операције може рећи да ли је изван животне опасности.
Повезане вести: Гејеви у протестној шетњи због претученог НемцаСкандал: ЛГБТ екстремисти снимали децу за свој пропагандни спот!
Немачки медији преносе да се немачка амбасада у Београду труди да се случај разреши и да је српски министар полиције изразио жаљење због бруталног напада. "Морамо на жалост потврдити да је један немачки државлљанин жртва напада у Београду", рекла је један портпарол немачког Министарства иностраних послова у Берлину. Немачки медији подсећају да би крајем месеца у Београду требало да се одржи геј парада и наводе да је то у широким круговима народа споран скуп, као и да су геј параде последњих година биле забрањене из страха од насиља. Прва јавна шетња хомосексуалаца у Београду протекла је уз тешке испаде десних починилаца, подсећају медији. Извор: Танјуг, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА