Најновије

Плате и пензије мање од новембра

БЕОГРАД - Министар финансија Душан Вујовић у понедељак ће представити комплетан предлог мера штедње које је у четвртак најавио премијер Александар Вучић, сазнаје Курир.
Европске пензије (Фото: Викимедиа)

Европске пензије (Фото: Викимедиа)

Након тога предлог ребаланса буџета по хитном поступку ће бити дат Влади Србије на усвајање и до краја недеље прослеђен у процедуру Скупштине Србије. - Премијер је већ најавио да ће мере бити примењиване од октобра. У принципу ће следећа недеља бити подређена доношењу ребаланса, како би се већ почетком октобра другачије обрачунавале плате и пензије, али спроводиле и друге мере уштеде. Према садашњем плану, новембарски платни и пензиони чекови били би умањени за поменуте износе - каже извор Курира из Владе Србије. Подсетимо, Вучић је у интервјуу за РТС изјавио да грађани „не треба да брину“ и да је Србија „хиљадама миља далеко од банкрота“. - Оштра борба против сиве економије, отпуштање вишка људи у администрацији, смањење субвенција појединим јавним предузећима, јачање приватног сектора“ мере су које је премијер најавио за оздрављење „болесне српске економије“. Плате и пензије у том плану, како се може видети из најављеног, нису кључни фактор уштеде.
Прочитајте још:

Пљачка Србије: Стране банке нам наплаћују 2 пута веће камате, него Хрватима и Бошњацима!

И Владимир Глигоров, стручни сарадник Бечког института, каже да су мере очекиване и да се по њиховом спровођењу очекује повећање поверења инвеститора и смањење ризика од банкрота. Према његовим речима, веома занимљива и добра мера је смањење субвенција. Позитивна је и најава да се прелази на економску цену гаса, што би било важно јер би се тиме елиминисали додатни губици у том сектору. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА