Најновије

БЕЗОБРАЗНО: Повећали нам цене ауто осигурања, па се од тих пара бахатили на Тари!

БЕОГРАД - Удружење осигуравача Србије платило је четвородневно гошћење на Тари за више од 400 запослених из осигуравајућих кућа.
Обавезно осигурање поскупело аутомобила и до 60 одсто (принтскрин Јутјуб)

Обавезно осигурање поскупело аутомобила и до 60 одсто (принтскрин Јутјуб)

Само три месеца након поскупљења обавезног осигурања возила за најмање 45 одсто, Удружење је организовало и искеширало “Спортске игре” за запослене из 23 компаније. Од четвртка до недеље у хотелима “Оморика” и “Бели бор” Удружење је угостило у просеку по двадесетак радника из сваког осигурања. Њихов једини задатак је био да током петка и суботе покажу вештине у 15 спортова и да приме награде. У Удружењу осигуравача, чији је генерални секретар Владан Манић, нису хтели да одговоре на питање “Блица” колико су тачно на Тару послали људи и колико их је све то коштало. - Индустрија осигурања је готово у потпуности у приватном власништву, те се финансијски подаци достављају само власницима акционарима - поручили су из Удружења. У Удружењу осигуравача наводе да осигуравачи организују спортске игре, као и “већина других струка и да су оне намењене подизању такмичарског духа и неговању моралних и колегијалних вредности”. - Игре су традиционалне и осигуравачи намеравају да их још дуго одржавају - поручили су из Удружења. У овој институцији су превидели да је њихов члан и највећа компанија на тржишту осигурања “Дунав осигурање”, која је у државном власништву. Рачуница “Блица” показује да је четвородневна играрија Удружење коштала око пет милиона динара. Толико је по старој цени коштало и обавезно осигурање за 780 “пунта”. Тих пет милиона динара једнако је и поскупљењу обавезног осигурања које плаћа 1.380 власника аутомобила ове марке. У хотелу “Оморика” кажу да пун пансион за редовне госте кошта 3.050 динара плус 100 динара за боравишну таксу. Иста услуга у “Белом бору” је 2.610 динара.
Прочитајте још:За поплављене у општини Кладово за пет дана уплаћено 2600 динара!
Удружење осигуравача је предложило а Народна банка одобрила поскупљење обавезног осигурања возила од 1. јула. Нова цена за поједине марке сада је већа и за 60 одсто. Захтев за поскупљењем Удружење је правдало чињеницом да је цена полисе последњи пут повећана 2008, али и додатним трошковима попут накнаде за РФЗО. У Удружењу кажу да се финансирају од чланарина осигуравајућих компанија. У органима ове институције су менаџери из осигуравајућих кућа. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА