Najnovije

BEZOBRAZNO: Povećali nam cene auto osiguranja, pa se od tih para bahatili na Tari!

BEOGRAD - Udruženje osiguravača Srbije platilo je četvorodnevno gošćenje na Tari za više od 400 zaposlenih iz osiguravajućih kuća.
Obavezno osiguranje poskupelo automobila i do 60 odsto (printskrin Jutjub)

Obavezno osiguranje poskupelo automobila i do 60 odsto (printskrin Jutjub)

Samo tri meseca nakon poskupljenja obaveznog osiguranja vozila za najmanje 45 odsto, Udruženje je organizovalo i iskeširalo “Sportske igre” za zaposlene iz 23 kompanije. Od četvrtka do nedelje u hotelima “Omorika” i “Beli bor” Udruženje je ugostilo u proseku po dvadesetak radnika iz svakog osiguranja. NJihov jedini zadatak je bio da tokom petka i subote pokažu veštine u 15 sportova i da prime nagrade. U Udruženju osiguravača, čiji je generalni sekretar Vladan Manić, nisu hteli da odgovore na pitanje “Blica” koliko su tačno na Taru poslali ljudi i koliko ih je sve to koštalo. - Industrija osiguranja je gotovo u potpunosti u privatnom vlasništvu, te se finansijski podaci dostavljaju samo vlasnicima akcionarima - poručili su iz Udruženja. U Udruženju osiguravača navode da osiguravači organizuju sportske igre, kao i “većina drugih struka i da su one namenjene podizanju takmičarskog duha i negovanju moralnih i kolegijalnih vrednosti”. - Igre su tradicionalne i osiguravači nameravaju da ih još dugo održavaju - poručili su iz Udruženja. U ovoj instituciji su prevideli da je njihov član i najveća kompanija na tržištu osiguranja “Dunav osiguranje”, koja je u državnom vlasništvu. Računica “Blica” pokazuje da je četvorodnevna igrarija Udruženje koštala oko pet miliona dinara. Toliko je po staroj ceni koštalo i obavezno osiguranje za 780 “punta”. Tih pet miliona dinara jednako je i poskupljenju obaveznog osiguranja koje plaća 1.380 vlasnika automobila ove marke. U hotelu “Omorika” kažu da pun pansion za redovne goste košta 3.050 dinara plus 100 dinara za boravišnu taksu. Ista usluga u “Belom boru” je 2.610 dinara.
Pročitajte još:Za poplavljene u opštini Kladovo za pet dana uplaćeno 2600 dinara!
Udruženje osiguravača je predložilo a Narodna banka odobrila poskupljenje obaveznog osiguranja vozila od 1. jula. Nova cena za pojedine marke sada je veća i za 60 odsto. Zahtev za poskupljenjem Udruženje je pravdalo činjenicom da je cena polise poslednji put povećana 2008, ali i dodatnim troškovima poput naknade za RFZO. U Udruženju kažu da se finansiraju od članarina osiguravajućih kompanija. U organima ove institucije su menadžeri iz osiguravajućih kuća. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA