Најновије

Вучић: "Тенис" заинтересован за покретање производње у Србији

Председник Владе Србије Александар Вучић посетио је данас производни ланац највећег европског произвођача и извозника меса, породичну компанију Тенис у Немачкој која је изразила заинтересованост за покретање производње у Србији.
Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Компанија Тенис заинтересована је за покретање производње у Србији, што би повећало не само њихову производњу, већ и сточни фонд и целу српску пољопривреду, истакао је Клеменс Тенис, председник и власник компаније. "Морамо да развијемо породичну структуру фарми, уведемо нове технологије и да за то имамо државну подршку. Само тако можемо да искористимо ову нашу заједничку шансу", нагласио је Тенис и додао: "Са премијером Вучићем упознао сам се пре неколико месеци и са њим разговарао о ономе што би могло да буде урађено како би помогли Србији на путу ка Европској унији. Одлучили смо да то буде оно што најбоље знамо да радимо, а то је да производимо. То ће отворити велики број радних места", закључио је Тенис.
Прочитајте још:
Премијер Вучић је нагласио да је компанија Тенис добродошла у Србију и да ће имати подршку како локалне заједнице, тако и читаве државе за покретање производног ланца у Србији. Председник српске владе је истакао да је током досадашњих преговора са представницима компаније Тенис добар део будуће сарадње договорен и да све оно што је у сточном фонду изгубљено у последњих 10-15 година, овом инвестицијом може бити надокнађено у наредне 2 године. "Инвестиција коју они предвиђају за Србију омогућиће отварање великог броја радних места и велики напредак српске пољопривреде", истакао је премијер. Компанија Тенис основана је 1971. године у близини Гелзенкирхена, а данас је највећи европски произвођач и извозник меса, наведено је у саопштењу владине Канцеларије за оодносе са медијима. У току године кроз производни ланац ове компаније прође 17 милиона свиња, са годишњим обртом од 5,6 милијарди евра. У поподневним сатима премијер Вучић присуствоваће фудбалској утакмици између Борусије из Дортмунда и Шалкеа 04, фудбалског клуба чији је председник Клеменс Тенис, власник компаније Тенис. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА