Najnovije

Vučić: "Tenis" zainteresovan za pokretanje proizvodnje u Srbiji

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas proizvodni lanac najvećeg evropskog proizvođača i izvoznika mesa, porodičnu kompaniju Tenis u Nemačkoj koja je izrazila zainteresovanost za pokretanje proizvodnje u Srbiji.
Vučić (Foto: JuTjub)

Vučić (Foto: JuTjub)

Kompanija Tenis zainteresovana je za pokretanje proizvodnje u Srbiji, što bi povećalo ne samo njihovu proizvodnju, već i stočni fond i celu srpsku poljoprivredu, istakao je Klemens Tenis, predsednik i vlasnik kompanije. "Moramo da razvijemo porodičnu strukturu farmi, uvedemo nove tehnologije i da za to imamo državnu podršku. Samo tako možemo da iskoristimo ovu našu zajedničku šansu", naglasio je Tenis i dodao: "Sa premijerom Vučićem upoznao sam se pre nekoliko meseci i sa njim razgovarao o onome što bi moglo da bude urađeno kako bi pomogli Srbiji na putu ka Evropskoj uniji. Odlučili smo da to bude ono što najbolje znamo da radimo, a to je da proizvodimo. To će otvoriti veliki broj radnih mesta", zaključio je Tenis.
Pročitajte još:
Premijer Vučić je naglasio da je kompanija Tenis dobrodošla u Srbiju i da će imati podršku kako lokalne zajednice, tako i čitave države za pokretanje proizvodnog lanca u Srbiji. Predsednik srpske vlade je istakao da je tokom dosadašnjih pregovora sa predstavnicima kompanije Tenis dobar deo buduće saradnje dogovoren i da sve ono što je u stočnom fondu izgubljeno u poslednjih 10-15 godina, ovom investicijom može biti nadoknađeno u naredne 2 godine. "Investicija koju oni predviđaju za Srbiju omogućiće otvaranje velikog broja radnih mesta i veliki napredak srpske poljoprivrede", istakao je premijer. Kompanija Tenis osnovana je 1971. godine u blizini Gelzenkirhena, a danas je najveći evropski proizvođač i izvoznik mesa, navedeno je u saopštenju vladine Kancelarije za oodnose sa medijima. U toku godine kroz proizvodni lanac ove kompanije prođe 17 miliona svinja, sa godišnjim obrtom od 5,6 milijardi evra. U popodnevnim satima premijer Vučić prisustvovaće fudbalskoj utakmici između Borusije iz Dortmunda i Šalkea 04, fudbalskog kluba čiji je predsednik Klemens Tenis, vlasnik kompanije Tenis. Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA