Најновије

Научни скуп о Великом рату у Врању

У организацији Филозофског факултета из Ниша и врањског Учитељског факултета, 3. и 4. октобра у Врању ће бити одржан научни скуп „Велики рат 1914 - 1918: узроци, последице и тумачења“.
Факултет у Врању, фото: Викимедија

Факултет у Врању, фото: Викимедија

Овај скуп окупиће велики број научних радника, историчара и истраживача из целог света. “У три сесије ће радити више од 115 историчара и других научних радника из Русије, Турске, Румуније, Бугарске, Грчке, Мађарске, Италије, Црне Горе, Републике Српске и Србије, по унапред утврђеним међународним стандардима, а све дискусије ће бити садржане у планираном Зборнику научних радова “, рекао је декан Филозофског факултета проф. др Горан Максимовић. Сунчица Денић, професор на врањском Учитељском факултету, који ће бити домаћин сесијама, истакла је једну од специфичности скупа која се огледа у пленарним сесијама пре свега бројних младих научника и истраживача. Градоначелник Врања Зоран Антић истакао је да овај научни скуп представља наставак бројних акција обележавања важних датума из наше богате и славне историје и додао да научно окупљање представља кровну манифестацију обележавања 100 година од почетка Великог рата.
Вести из културе:Дарја Бајагић: Црногорска порно-уметница шокираУметнички спектакл „Повратак“ у дупке пуној сали Амбасаде Србије у МосквиБез овог Србина не би било ни мобилних телефона
Извор: ТВБест.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА