Najnovije

Naučni skup o Velikom ratu u Vranju

U organizaciji Filozofskog fakulteta iz Niša i vranjskog Učiteljskog fakulteta, 3. i 4. oktobra u Vranju će biti održan naučni skup „Veliki rat 1914 - 1918: uzroci, posledice i tumačenja“.
Fakultet u Vranju, foto: Vikimedija

Fakultet u Vranju, foto: Vikimedija

Ovaj skup okupiće veliki broj naučnih radnika, istoričara i istraživača iz celog sveta. “U tri sesije će raditi više od 115 istoričara i drugih naučnih radnika iz Rusije, Turske, Rumunije, Bugarske, Grčke, Mađarske, Italije, Crne Gore, Republike Srpske i Srbije, po unapred utvrđenim međunarodnim standardima, a sve diskusije će biti sadržane u planiranom Zborniku naučnih radova “, rekao je dekan Filozofskog fakulteta prof. dr Goran Maksimović. Sunčica Denić, profesor na vranjskom Učiteljskom fakultetu, koji će biti domaćin sesijama, istakla je jednu od specifičnosti skupa koja se ogleda u plenarnim sesijama pre svega brojnih mladih naučnika i istraživača. Gradonačelnik Vranja Zoran Antić istakao je da ovaj naučni skup predstavlja nastavak brojnih akcija obeležavanja važnih datuma iz naše bogate i slavne istorije i dodao da naučno okupljanje predstavlja krovnu manifestaciju obeležavanja 100 godina od početka Velikog rata.
Vesti iz kulture:Darja Bajagić: Crnogorska porno-umetnica šokiraUmetnički spektakl „Povratak“ u dupke punoj sali Ambasade Srbije u MoskviBez ovog Srbina ne bi bilo ni mobilnih telefona
Izvor: TVBest.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA