Најновије

Лончар: Обавеза државе је да промовише своје успешне компаније

БEOГРAД - Kроз међународну сарадњу Србиjа ће промовисати успешне фирме коjе квалитетом и ценом могу бити конкурентне на европском тржишту, изjавио jе данас министар здравља Златибор Лончар обилазеци компаниjу Висарис, коjа се бави производњом апарата за радиолошку диjагностику.
Гомила пара... (Фото: sodahead.com)

Гомила пара... (Фото: sodahead.com)

Лончар jе, након што се упознао са досадашњим радом и плановима за будуцност, рекао новинарима да jе до сада наилазио само на похвале када jе реч о квалитету њихових апарата. "Mи као одговорна држава у обавези смо да српскоj фирми, коjа се бави прозводњом дигиталних радиографских апарата, коjа ради квалитетно, запошљава 50 наших стручњака, омогућимо да jош боље и више ради тако што ћемо jе промовисати у региону, а и шире", рекао jе Лончар.
Прочитајте још: Србија све ближа одлуци да окрене леђа Русији!
Oн jе додао да у оквиру међународне сарадње Србиjа има обавезу да промовише овакве компаниjе, jер jе мало земаља коjе имаjу своjе произвођаче дигиталних радиографских апарата као што jе Висарис. "На нама jе да их промовишемо у региону, али и шире. Tамо где jе сређено тржиште, где се гледа квалитет, али jе битна и цена они имаjу велику шансу", нагласио jе Лончар. Директор развоjа компаниjе Висарис Владимир Петровић рекао jе да се компаниjа већ десет година бави развоjем врло напредних технологиjа у нашоj земљи и да jе до сада реализовано више од 100 уговора у Србиjи и у иностранству. "У последњих неколико месеци се значаjно ширимо посебно у иностранству, што показуjе да почињемо да се подижемо као земља из оне позициjе у коjоj смо били", нагласио jе Петровић. Oн jе додао да су амбициjе компаниjе велике, да су по квалитету достигли велике светске компаниjе, да им jе циљ да их престигну, као и да jе због тога значаjна подршка државе. "Mи смо перформансама исти као и велики произвођачи у свету и требало нам jе неколико година да то достигнемо. Наше амбициjе нису да ту останемо већ да изађемо испред њих, jер сматрамо да смо бржи, бољи и паметниjи", нагласио jе Петровић. Oн каже да су њихови уређаjи 30 до 40 посто jефтиниjи од уређаjа великих произвођача, а да су на неким софтверским решењима и неколико пута повољниjи и додао да ипак ниjе наjважниjе бити jефтиниjи већ треба бити бољи. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА