Најновије

Трећа Србија: Влада Србије да повуче одлуку о Ласлу Блашковићу

НОВИ САД - Трећа Србија захтева да Влада Србије хитно повуче одлуку о именовању Ласла Блашковића за в​.​д​.​ управника Народне библиотеке Србије, саопшт​ено је на данашњој конференцији Треће Србије.
Трећа Србија (Фото: trecasrbija.rs)

Трећа Србија (Фото: trecasrbija.rs)

Народна библиотека је симбол и ризница српске културе, коју је Адолф Хитлер лично уцртао као мету за бомбардовање 6. априла 1941​. године​. Сличну нетрпељивост према српској култури данас показује либерални културни картел који се не скида са државних јасала ко год је на власти. Хитлер је српску културу уништавао експлозијом, они је уништавају имплозијом, изнутра, наводи се у новом саопштењу Треће Србије. Прва која је након Хитлера уништавала​ књиге у Србији била је ”мајка Друге Србије” Латинка Перовић. ​Њеним стопама је наставио Сретен Угричић, под чијим вођством је НБС годинама била затворена за грађане а десетине хиљада књига ​су ​завршиле на ђубришту, ​укључујући непроцењиво национално благо заштићено законом. Уместо да нови директор утврди размере ​другосрбијанског књигоцида, доведен је ​припадник истог картела Ласло Блашковић који је такође уништавао књиге док је био директор Културног центра Новог Сада. Сем тога, доказао се и презиром према националној култури, затварању установ​е​ за грађане​,​ али и ​буџетским прекршајима, каже се у саопштењу ТС.
Прочитајте још:ДРУШТВЕНИ ПАД: Српске мајке постају „вештице“
"Докле ће српска култура бити у ​канџама оних који је презиру? Докле ће библиотеке водити они који уништавају књиге?" - питају у Трећој Србији. Трећа Србија ће наставити да се супротставља овом мафијашком картелу, јер од културе самопрезира коју ​он намеће ​полазе и сви политички и економски неуспеси Србије, поручују из ове организације. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА