Najnovije

Treća Srbija: Vlada Srbije da povuče odluku o Laslu Blaškoviću

NOVI SAD - Treća Srbija zahteva da Vlada Srbije hitno povuče odluku o imenovanju Lasla Blaškovića za v​.​d​.​ upravnika Narodne biblioteke Srbije, saopšt​eno je na današnjoj konferenciji Treće Srbije.
Treća Srbija (Foto: trecasrbija.rs)

Treća Srbija (Foto: trecasrbija.rs)

Narodna biblioteka je simbol i riznica srpske kulture, koju je Adolf Hitler lično ucrtao kao metu za bombardovanje 6. aprila 1941​. godine​. Sličnu netrpeljivost prema srpskoj kulturi danas pokazuje liberalni kulturni kartel koji se ne skida sa državnih jasala ko god je na vlasti. Hitler je srpsku kulturu uništavao eksplozijom, oni je uništavaju implozijom, iznutra, navodi se u novom saopštenju Treće Srbije. Prva koja je nakon Hitlera uništavala​ knjige u Srbiji bila je ”majka Druge Srbije” Latinka Perović. ​NJenim stopama je nastavio Sreten Ugričić, pod čijim vođstvom je NBS godinama bila zatvorena za građane a desetine hiljada knjiga ​su ​završile na đubrištu, ​uključujući neprocenjivo nacionalno blago zaštićeno zakonom. Umesto da novi direktor utvrdi razmere ​drugosrbijanskog knjigocida, doveden je ​pripadnik istog kartela Laslo Blašković koji je takođe uništavao knjige dok je bio direktor Kulturnog centra Novog Sada. Sem toga, dokazao se i prezirom prema nacionalnoj kulturi, zatvaranju ustanov​e​ za građane​,​ ali i ​budžetskim prekršajima, kaže se u saopštenju TS.
Pročitajte još:DRUŠTVENI PAD: Srpske majke postaju „veštice“
"Dokle će srpska kultura biti u ​kandžama onih koji je preziru? Dokle će biblioteke voditi oni koji uništavaju knjige?" - pitaju u Trećoj Srbiji. Treća Srbija će nastaviti da se suprotstavlja ovom mafijaškom kartelu, jer od kulture samoprezira koju ​on nameće ​polaze i svi politički i ekonomski neuspesi Srbije, poručuju iz ove organizacije. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA