Најновије

Све смо ближе нуклеарној апокалипси

Земља је данас ближа смаку света него икада у последњих тридесет година, упозорили су научници који су за два минута померили унапред велику казаљку на замишљеном "сату нуклеарне апокалипсе".
Нуклеарна апокалипса (Илустрација: hifipanda.com)

Нуклеарна апокалипса (Илустрација: hifipanda.com)

Апокалиптични сат сада симболично показује три, уместо пет минута до замишљене опште катаклизме. То је друго, најмање временско растојање до судњег дана од 1947. године када је сат направљен. Ближе поклопљеним казаљкама били смо само 1953. када су Сједињене Америчке Државе и Совјетски Савез направили прву хидрогенску супербомбу. Стручњаци окупљени око "Билтена атомских физичара", међу којима је неколико Нобеловаца, сматрају да је претња која се надвила над нашом планетом резултат глобалног загревања као и гомилања и модернизације нуклеарног наоружања. Научници бар једанпут годишње процењују да ли је потребно померати казаљке на "апокалиптичном сату". Ипак, од 1947. године они су то учинили тек 18 пута.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Где се од смака света крију богати АмериканциСмак света: Крај су одавно предвиђали, али и даље смо ту …Пророчанства: Апокалипса ће наступити за годину дана
Извор: ТВБН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА