Најновије

Обама честитао Шиптарима

ПРИШТИНА – Амерички председник Барак Обама честитао је становницима и председници Косова Атифети Јахјаги седам година од проглашења независности, пише приштински лист „Експрес”.
Барак Обама (Фото: whitehouse.gov)

Барак Обама (Фото: whitehouse.gov)

„Поводом седме годишњице - 17. фебруара, примите моје честитке Ви и грађани Косова. Из године у годину настављам да се импресионирам напретком Косова као суверене и мултиетничке демократије. Историјски парламентарни избори, одржани јуна прошле године, су потврдили ангажовање у демократским процесима на целом Косову”, навео је Обама а преноси „Експрес”. Председник САД је честитао Јахјаги на лидерству и одлучности у раду са политичким факторима током дугог процеса формирања владе. „Са добродошлицом чекамо и подржавамо интеграцију Косова у међународну заједницу. Са добродошлицом прихватамо конкуренцију међу савезницима са Косова на будућим Олимпијским играма”, навео је Обама.
Прочитајте још:Седам година јада и беде Бондстил државе
САД такође, како је казао, подржавају и цене подршку Косова међународној коалицији у борби против Исламске државе, као и „снажно ангажовање у борби против тероризма и екстремизма”. САД подржавају напредак Косова на путу евроатланских интеграција у изградњи светле будућности за све њене грађане, наводи се у честитки, а преноси лист „Експрес”. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА