Najnovije

Obama čestitao Šiptarima

PRIŠTINA – Američki predsednik Barak Obama čestitao je stanovnicima i predsednici Kosova Atifeti Jahjagi sedam godina od proglašenja nezavisnosti, piše prištinski list „Ekspres”.
Barak Obama (Foto: whitehouse.gov)

Barak Obama (Foto: whitehouse.gov)

„Povodom sedme godišnjice - 17. februara, primite moje čestitke Vi i građani Kosova. Iz godine u godinu nastavljam da se impresioniram napretkom Kosova kao suverene i multietničke demokratije. Istorijski parlamentarni izbori, održani juna prošle godine, su potvrdili angažovanje u demokratskim procesima na celom Kosovu”, naveo je Obama a prenosi „Ekspres”. Predsednik SAD je čestitao Jahjagi na liderstvu i odlučnosti u radu sa političkim faktorima tokom dugog procesa formiranja vlade. „Sa dobrodošlicom čekamo i podržavamo integraciju Kosova u međunarodnu zajednicu. Sa dobrodošlicom prihvatamo konkurenciju među saveznicima sa Kosova na budućim Olimpijskim igrama”, naveo je Obama.
Pročitajte još:Sedam godina jada i bede Bondstil države
SAD takođe, kako je kazao, podržavaju i cene podršku Kosova međunarodnoj koaliciji u borbi protiv Islamske države, kao i „snažno angažovanje u borbi protiv terorizma i ekstremizma”. SAD podržavaju napredak Kosova na putu evroatlanskih integracija u izgradnji svetle budućnosti za sve njene građane, navodi se u čestitki, a prenosi list „Ekspres”. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA