Најновије

Пјонгјанг може да лансира рaкетe на САД?

Северна Кореја је у стању да лансира интерконтиненталне балистичке ракете са нуклеарним бојевим главама, на западну обалу САД, изјавио је шеф северноамеричке противваздушне команде адмирал Вилијам Гортнеј.
Ким Џонг-Ун (Фото: Јутјуб принтскрин)

Ким Џонг-Ун (Фото: Јутјуб принтскрин)

Адмирал Вилијам Гортнеј каже да је процена да Северна Кореја има способност да стави нуклеарно оружје на балистичку ракету КН-08 и испали га на САД, преноси Танјуг. "Ми процењујемо да је оно већ данас оперативно, тако да увежбамо да му се супроставимо", рекао је адмирал новинарима, позивајући се обавештајне процене, јавила је Раша тудеј. Упркос непостојању јасних доказа да је ракета тестирана, таква процена је "мудра одлука" САД због мобилне природе система, због које Американци веома тешко могу да му се супротставе. И нови извештај који је саставио Америчко-корејски институт при Универзитету Џонс Хопкинс наводи да су севернокорејски суседи они који се суочавају са највећим ризиком од севернокорејског арсенала, док способност Пјонгјанга да удари САД остаје под знаком питања.
Прочитајте још:Џихадисти на само пет километара од Aсадове палатеСнајпериста Берић о страхотама које је видео у Новорусији: Следиће вам се крв у жилама (ВИДЕО)
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА