Najnovije

Pjongjang može da lansira rakete na SAD?

Severna Koreja je u stanju da lansira interkontinentalne balističke rakete sa nuklearnim bojevim glavama, na zapadnu obalu SAD, izjavio je šef severnoameričke protivvazdušne komande admiral Vilijam Gortnej.
Kim DŽong-Un (Foto: Jutjub printskrin)

Kim DŽong-Un (Foto: Jutjub printskrin)

Admiral Vilijam Gortnej kaže da je procena da Severna Koreja ima sposobnost da stavi nuklearno oružje na balističku raketu KN-08 i ispali ga na SAD, prenosi Tanjug. "Mi procenjujemo da je ono već danas operativno, tako da uvežbamo da mu se suprostavimo", rekao je admiral novinarima, pozivajući se obaveštajne procene, javila je Raša tudej. Uprkos nepostojanju jasnih dokaza da je raketa testirana, takva procena je "mudra odluka" SAD zbog mobilne prirode sistema, zbog koje Amerikanci veoma teško mogu da mu se suprotstave. I novi izveštaj koji je sastavio Američko-korejski institut pri Univerzitetu DŽons Hopkins navodi da su severnokorejski susedi oni koji se suočavaju sa najvećim rizikom od severnokorejskog arsenala, dok sposobnost Pjongjanga da udari SAD ostaje pod znakom pitanja.
Pročitajte još:DŽihadisti na samo pet kilometara od Asadove palateSnajperista Berić o strahotama koje je video u Novorusiji: Slediće vam se krv u žilama (VIDEO)
Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA