Најновије

Путин лично предводио марш „Бесмртног пука“

МОСКВА- Председник Русије Владимир Путин предводи поворку „Бесмртног пука“ на Црвеном тргу у Москви. Са портретом оца, који је штитио отаџбину од нациста, иде заједно са хиљадама Руса, чији преци су се борили 1941-1945. године.
Путин (Фото: Јутјуб)

Путин (Фото: Јутјуб)

„Бесмртни пук“ сведочи да Руси памте погинуле у Великом отаџбинском рату, изјавио је председник Владимир Путин. „То је знак да ћемо држати висок ниво који су они поставили. То говори и о нашој уверености у себе, о својој снази и о срећној будућности наше деце“, рекао је Путин током марша. „Ја мислим да је мој отац, као и милиони обичних војника имали право да прођу овим тргом, али је судбина тако одредила да нису сви могли да прођу Црвеним тргом. Веома сам срећан што је и мој отац заједно са мном — у мојим рукама је његов портрет, као и стотине хиљада других војника и позадинаца, могао је да се појави на Црвеном тргу, макар и на фотографијама својих блиских. То су и заслужили“, додао је Путин.
Прочитајте још:СРБИЈИ ПРЕТИ РАТ: Вучић сазвао хитну седницу безбедоносних служби!Погледајте аматерске снимке оружаних сукоба у Куманову! (ВИДЕО)
„Бесмртни пук“ — јавна акција у којој људи носе фотографије својих рођака који су учествовали у Великом отаџбинском рату. Она се одржава 9. маја на Дан победе у Русији и другим земљама света. У Русији ће, како саопштавају организатори, у акцији учествовати 1,1 милион људи. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА