Najnovije

Putin lično predvodio marš „Besmrtnog puka“

MOSKVA- Predsednik Rusije Vladimir Putin predvodi povorku „Besmrtnog puka“ na Crvenom trgu u Moskvi. Sa portretom oca, koji je štitio otadžbinu od nacista, ide zajedno sa hiljadama Rusa, čiji preci su se borili 1941-1945. godine.
Putin (Foto: Jutjub)

Putin (Foto: Jutjub)

„Besmrtni puk“ svedoči da Rusi pamte poginule u Velikom otadžbinskom ratu, izjavio je predsednik Vladimir Putin. „To je znak da ćemo držati visok nivo koji su oni postavili. To govori i o našoj uverenosti u sebe, o svojoj snazi i o srećnoj budućnosti naše dece“, rekao je Putin tokom marša. „Ja mislim da je moj otac, kao i milioni običnih vojnika imali pravo da prođu ovim trgom, ali je sudbina tako odredila da nisu svi mogli da prođu Crvenim trgom. Veoma sam srećan što je i moj otac zajedno sa mnom — u mojim rukama je njegov portret, kao i stotine hiljada drugih vojnika i pozadinaca, mogao je da se pojavi na Crvenom trgu, makar i na fotografijama svojih bliskih. To su i zaslužili“, dodao je Putin.
Pročitajte još:SRBIJI PRETI RAT: Vučić sazvao hitnu sednicu bezbedonosnih službi!Pogledajte amaterske snimke oružanih sukoba u Kumanovu! (VIDEO)
„Besmrtni puk“ — javna akcija u kojoj ljudi nose fotografije svojih rođaka koji su učestvovali u Velikom otadžbinskom ratu. Ona se održava 9. maja na Dan pobede u Rusiji i drugim zemljama sveta. U Rusiji će, kako saopštavaju organizatori, u akciji učestvovati 1,1 milion ljudi. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA