Најновије

Ево шта све може да вам се деси кад оставите откључан Блутут!

Уколико Блутут често остављате укљученим и видљивим другим уређајима, моги бисте себи да направите проблем. Наиме, хакери врло лако могу да приступе вашем уређају и да погледају шта то имате на телефон, као и да украду ваше личне информације.
Фото: iconforest.com

Фото: iconforest.com

Веровали или не, за хаковање путем Блутута није потребно бити превелики ИТ стручњак. Како би неко приступио вашем телефону, неопходно је да буде у домету вашег Блутута. У суштини хакери када приступе вашем телефону са њим могу да раде буквално све што он подржава: читање порука, гледање контаката, позивање бројева, приступ календару, фотографијама… Међутим, врло лако се можете заштити од упада хакера. Пре свега никада не остављајте Блутут укљученим. Такође, не остављајте свој телефон видљивим када неко претражује доступне Блутут уређаје. За крај, предлажемо вам да телефон упарујете са уређајима које познајете, и да никако не прихватате захтеве за примање одређених фајлова од непознатих особа.
Прочитајте још:Како на Фејсу прочитати нечију поруку, а да пошиљалац тога не буде свестанЗАБОРАВИТЕ ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈУ: „Теслине“ батерије су нови извор енергије за домаћинство!Опрез, не наседајте на интернет преваре: Ево које су најчешће
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА