Најновије

ЕКСКЛУЗИВНО: Поверљиви мејлови Хилари Клинтон о нападима у Либији!

САД - Хилари Клинтон, актуелна кандидаткиња за председника САД-а, суочава се са истрагом ФБИ-а поводом сумњиве комуникације коју је вршила преко својих приватних мејл адреса током кризе у Либији.
Хилари Клинтон (Фото: ЈуТјуб)

Хилари Клинтон (Фото: ЈуТјуб)

Наиме, она је неовлашћено користила приватни и-мејл, иако је била обавезна да користи званични државни и-мејл у кореспонденцији поводом либијских питања. Стејт департмент је декласификовао ову поверљиву комуникацију и учинио, према налогу ФБИ-а, доступним преписку Хилари Клинтон јавности. Клинтонова је претходно доставила своје мејлове Стејт департменту. Мејлови су осетљиве природе, јер говоре о нападима 2012. године на америчку амбасаду у Бенгазију, у Либији, од стране милитантних снага оформљених током периода сукоба и акција свргавања либијског лидера Моамера ел Гадафија. Клинтонова се нашла на удару критике јавности, али посебно политичара из републиканског блока. Џон Меккејн, један од најутицајнијих републиканаца, оценио је да "Клинтонова треба да буде дисквалификована из председничке трке, јер се показује на случају мејлова везаних за Либију колико је недорасла државничком послу и месту председника САД-а". Колико ће цео случај утицати на исход председничке трке, остаје да се види, а клинтонова је по многим параметрима фаворит и готово је сигурно да ће постати "прва жена председник" у историји САД-а. Мејлове можете у целини преузети ОВДЕ

Hillary Clinton's Libya Emails by nationaljournal

Прочитајте још:Убијен командант армије ЛНР – Алексеј МозговојОвај потез од Путина нису очекивали: Русија улази брутално у сајбер рат!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА