Најновије

Ево шта све обична со може да излечи!

Осим што служи као зачин, со је саставни део нашег тела, али и живота. Поред тога што се користи у кухињи она може послужити и у здравствене сврхе. Упознајте све добробити соли и брзо и лако се решите мањих тегоба.
Со лечи (Фото: photl.com)

Со лечи (Фото: photl.com)

Ако вас боли грло Направите мешавину од 1 кашичице соли и 2,5 дл воде и мешајте док се со не отопи. Раствором гргољите усну дупљу неколико пута дневно. Опекотине у устима Ако сте појели нешто вруће или љуто и спржили језик, направите раствор од пола кашичице соли и два децилитра млаке воде и гргoљите сваких сат времена. За болне и осетљиве десни Направите раствор од 1 кашичице соли и 1 дл млаке воде и гргољите што чешће. Зубобоља Ово је привремено решење пре одласка код зубара, и само умањује бол. Испирајте уста раствором од 1 дл млаке воде, 2 кашике сирћета и 1 кашичице соли. Алергије и упале синуса Со је спас за изиритирану слузокожу. Прокувајте 2 до 3 дл воде, те додајте соли толико да вода буде слана као морска (не преслана). Чекајте да се охлади на собну температуру, пребаците у бочицу од капи за нос и два пута дневно накапајте у нос. Убоди инсеката Со може да ублажи бол и смањи оток код убода пчеле, или неког другог инсекта. Од соли и воде направите густу пасту. Нанесите је на место убода, оставите да тако стоји док се со потпуно не осуши. Со ће смирити иритацију на кожи и смањити бол. Отечене ноге Направите купку за ноге која ће смањити оток зглобова и одморити ноге. У Лавор сипајте топлу воду и додајте око 4 кашике соли и неколико капи етеричног уља лаванде, нане или еукалиптуса. Држите ноге у лавору око пола сата.
Прочитајте још:“Брза” кафа још гора од брзе хране!ЗА СПАВАЛИЦЕ: Грозне ствари које ће вам се десити ако не спавате довољно
Извор: mojezdravlje.ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА