Најновије

Језива прогноза француског гинеколога: Жене ће изгубити способност рађања!

ПАРИЗ - Водећи француски гинеколог Мишел Оден тврди да женама прети опасност да изгубе способност рађања природним путем.
Трудница (Фото: Pixabay)

Трудница (Фото: Pixabay)

Према писању британског листа Телеграф, 84-годишњи лекар истиче да је рађање постало превише условљено лековима, до те мере да жене ускоро без њих неће моћи да се породе. У својој књизи "Да ли су нам потребне бабице?", Оден наводи да порођај данас у просеку траје два и по сата дуже него пре 50 година, те да се све већи број жена порађа уз помоћ лекова и хирургије. "За мене је то знак да жене губе способност рађања", рекао је француски гинеколог, додајући да је све мање жена које се порађају природним путем, а све више царским резом. Оден је посебно критиковао коришћење синтетичког окситоцина који, по њему, смањује способност жена да приридно производие тај хормон. Хормон окситоцин изазива контракције материце за време порођаја и има главну улогу током дојења. Оден страхује да би еволуцијом могло доћи до нестанка физиолошких функција које се не користе, те да би жене у будућности престале да производе окситоцин.
Прочитајте још:Ево шта све обична со може да излечи!Јогурт пита са орасима
"Уверен сам да производња људског окситоцина, хормона љубави од фундаменталног значаја за порођај и везивање, све више слаби. Будућност људске способности рађања је у опасности", закључио је Оден. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА