Најновије

Ципрас, Меркел, Оланд - у среду састанак!

АТИНА – Грчки премијер Алексис Ципрас разговараће са немачком канцеларком Ангелом Меркел и француским председником Франсоа Оландом на маргинама самита у Бриселу у среду, саопштио је данас званичник грчке владе.
Ципрас (Фото: Јутјуб принтскрин)

Ципрас (Фото: Јутјуб принтскрин)

Троје лидера су данас одржали телефонску конференцију, која је протекла у „доброј клими”, навео је званичник, не износећи детаље о садржају разговора, јавио је Ројтерс. Грчка настоји да постигне договор са кредиторима из еврозоне и ММФ-а о пакету помоћи како би била откључана средства потребна тој земљи, подсетио је Ројтерс. Ципрас је изјавио у петак у парламенту да грчка влада неће прихватити споразум са повериоцима који не укључује обећање о отпису дуга, што његова влада већ дуго захтева. Повериоци Грчке из еврозоне и ММФ су против тога да укључе отпис дуга у преговоре о давању помоћи Грчкој, подсећа британска агенција. Министар финансија Грчке Јанис Варуфакис оценио је раније данас да је Грчкој потребан „говор наде” који би означио промену става и приступа ЕУ према тој земљи, као и нови Маршалов план и отпис дугова, по угледу на оно што је Немачкој омогућено после Другог светског рата.
Прочитајте још:
Слично државном секретару САД Џејмсу Бирнсу, који је у Штутгарту 1946. године одржао чувени „говор наде”, чиме је означио промену става према Немачкој и шансу за опоравак, раст и повратак у нормалу, сада би, према Варуфакисовим речима, говорник требало да буде Ангела Меркел. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА