Najnovije

Cipras, Merkel, Oland - u sredu sastanak!

ATINA – Grčki premijer Aleksis Cipras razgovaraće sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Fransoa Olandom na marginama samita u Briselu u sredu, saopštio je danas zvaničnik grčke vlade.
Cipras (Foto: Jutjub printskrin)

Cipras (Foto: Jutjub printskrin)

Troje lidera su danas održali telefonsku konferenciju, koja je protekla u „dobroj klimi”, naveo je zvaničnik, ne iznoseći detalje o sadržaju razgovora, javio je Rojters. Grčka nastoji da postigne dogovor sa kreditorima iz evrozone i MMF-a o paketu pomoći kako bi bila otključana sredstva potrebna toj zemlji, podsetio je Rojters. Cipras je izjavio u petak u parlamentu da grčka vlada neće prihvatiti sporazum sa poveriocima koji ne uključuje obećanje o otpisu duga, što njegova vlada već dugo zahteva. Poverioci Grčke iz evrozone i MMF su protiv toga da uključe otpis duga u pregovore o davanju pomoći Grčkoj, podseća britanska agencija. Ministar finansija Grčke Janis Varufakis ocenio je ranije danas da je Grčkoj potreban „govor nade” koji bi označio promenu stava i pristupa EU prema toj zemlji, kao i novi Maršalov plan i otpis dugova, po ugledu na ono što je Nemačkoj omogućeno posle Drugog svetskog rata.
Pročitajte još:
Slično državnom sekretaru SAD DŽejmsu Birnsu, koji je u Štutgartu 1946. godine održao čuveni „govor nade”, čime je označio promenu stava prema Nemačkoj i šansu za oporavak, rast i povratak u normalu, sada bi, prema Varufakisovim rečima, govornik trebalo da bude Angela Merkel. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA