Најновије

Шеф Пентагона долази у Европу да се договори како даље да се дејствује против Русије

Ештон Картер, министар одбране САД, срешће се наредних дана – од 22. до 26. јуна, у Немачкој, Белгији и Естонији – са министрима одбране већег броја европских земаља.
Ештон Картер (Фото: Јутјуб)

Ештон Картер (Фото: Јутјуб)

Формално: тема консултација биће „оцена достигнутог после самита НАТО у Велсу”. А суштински: односи са Русијом и шта даље на том плану. Пентагон ово и не крије. Његова прес-служба је саопштила да Картер жели да непосредно од европских колега чује  како се даље носити са „руским изазовом”. Ово, како се наглашава, подразумева: процену претњи које долазе са стране Русије и предлоге „како повећати ефикасност алијансе за блиску будућност”. Картер ће прво (22. јуна) у Берлину иступити на форуму посвећеном немачко-америчком партнерству. Потом ће се срести са немачком министарком одбране Урсулом фон дер Лајен, па се упутити у Минстер где га чека сусрет са војницима и официрима првог немачко-холандског корпуса. Картер ће у Талину боравити 23. јуна и разговарати са министрима одбране Естоније, Летоније и Литваније. Са министрима одбране земаља НАТО ће разговарати у Бриселу 24. и 25. јуна. Дан касније ће опет бити у Немачкој, где ће посматрати војне маневре (у организацији армије САД) у којима ће учествовати војници из више од десет земаља.
Прочитајте још:Путин: Не захтевамо ништа посебно, само поштовањеРеакција Москве на продужетак санкција: Време је да ЕУ призна да је Крим део Русије
Извор: fakti.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА