Najnovije

Šef Pentagona dolazi u Evropu da se dogovori kako dalje da se dejstvuje protiv Rusije

Ešton Karter, ministar odbrane SAD, srešće se narednih dana – od 22. do 26. juna, u Nemačkoj, Belgiji i Estoniji – sa ministrima odbrane većeg broja evropskih zemalja.
Ešton Karter (Foto: Jutjub)

Ešton Karter (Foto: Jutjub)

Formalno: tema konsultacija biće „ocena dostignutog posle samita NATO u Velsu”. A suštinski: odnosi sa Rusijom i šta dalje na tom planu. Pentagon ovo i ne krije. NJegova pres-služba je saopštila da Karter želi da neposredno od evropskih kolega čuje  kako se dalje nositi sa „ruskim izazovom”. Ovo, kako se naglašava, podrazumeva: procenu pretnji koje dolaze sa strane Rusije i predloge „kako povećati efikasnost alijanse za blisku budućnost”. Karter će prvo (22. juna) u Berlinu istupiti na forumu posvećenom nemačko-američkom partnerstvu. Potom će se sresti sa nemačkom ministarkom odbrane Ursulom fon der Lajen, pa se uputiti u Minster gde ga čeka susret sa vojnicima i oficirima prvog nemačko-holandskog korpusa. Karter će u Talinu boraviti 23. juna i razgovarati sa ministrima odbrane Estonije, Letonije i Litvanije. Sa ministrima odbrane zemalja NATO će razgovarati u Briselu 24. i 25. juna. Dan kasnije će opet biti u Nemačkoj, gde će posmatrati vojne manevre (u organizaciji armije SAD) u kojima će učestvovati vojnici iz više od deset zemalja.
Pročitajte još:Putin: Ne zahtevamo ništa posebno, samo poštovanjeReakcija Moskve na produžetak sankcija: Vreme je da EU prizna da je Krim deo Rusije
Izvor: fakti.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA