Најновије

Порошенко: Не дозвољавам притисак Европске уније по питању Донбаса!

КИЈЕВ - Европска унија не врши притисак по питању давања посебног статуса Донбасу, рекао је председник Украјине Петро Порошенко током интервјуа каналу "Интер".
Петро Порошенко (Фото: president.gov.ua)

Петро Порошенко (Фото: president.gov.ua)

"Никаквог притиска на Украјину, на украјинске власти и на мене лично нема и не може бити, зато што ја не дозвољавам тај притисак. Ја сам председник, ја сам гарант Устава и ми ћемо радити само у интересу Украјине", изјавио је Порошенко. Ове речи су коментар на гласине да је Европска унија тражила од Украјине да се Донбасу обезбеди посебан статус пре окончања оружаног сукоба. Порошенко је истакао да је Украјина испунила своје обавезе које су у оквиру споразума из Минска када је реч о посебном режиму локалне самоуправе у појединим реонима Донбаса. "Желео бих да нагласим да су у разради уставних промена учествовали представници Доњецка и Луганска, а не 'падобранци' из Москве", каже председник Порошенко. Он је обећао да ће коначнo регулисање правног статуса Донбаса обезбедити након доношења уставних промена.
Прочитајте још:ЖЕСТОКО: Овако су грували Руси на сајму „Армија 2015″ (ВИДЕО)ОТКРИВЕНО: Овако се Украјинци боре против алкохолизма у својим редовима (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА