Najnovije

Porošenko: Ne dozvoljavam pritisak Evropske unije po pitanju Donbasa!

KIJEV - Evropska unija ne vrši pritisak po pitanju davanja posebnog statusa Donbasu, rekao je predsednik Ukrajine Petro Porošenko tokom intervjua kanalu "Inter".
Petro Porošenko (Foto: president.gov.ua)

Petro Porošenko (Foto: president.gov.ua)

"Nikakvog pritiska na Ukrajinu, na ukrajinske vlasti i na mene lično nema i ne može biti, zato što ja ne dozvoljavam taj pritisak. Ja sam predsednik, ja sam garant Ustava i mi ćemo raditi samo u interesu Ukrajine", izjavio je Porošenko. Ove reči su komentar na glasine da je Evropska unija tražila od Ukrajine da se Donbasu obezbedi poseban status pre okončanja oružanog sukoba. Porošenko je istakao da je Ukrajina ispunila svoje obaveze koje su u okviru sporazuma iz Minska kada je reč o posebnom režimu lokalne samouprave u pojedinim reonima Donbasa. "Želeo bih da naglasim da su u razradi ustavnih promena učestvovali predstavnici Donjecka i Luganska, a ne 'padobranci' iz Moskve", kaže predsednik Porošenko. On je obećao da će konačno regulisanje pravnog statusa Donbasa obezbediti nakon donošenja ustavnih promena.
Pročitajte još:ŽESTOKO: Ovako su gruvali Rusi na sajmu „Armija 2015″ (VIDEO)OTKRIVENO: Ovako se Ukrajinci bore protiv alkoholizma u svojim redovima (VIDEO)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA