Најновије

ЧОВЕЧАНСТВО ОСТАЈЕ БЕЗ КИНЕСКОГ ЗИДА: Разлози због којих пропада ово светско чудо су шокантни!

Око 30 одсто Кинеског зида односно 1.962 километара грађевине нестало је јер локално становништво продаје украдену грађу са зида или је користи за иградњу кућа.
Кинески зид (Фото: Pixabay)

Кинески зид (Фото: Pixabay)

Велики Кинески зид, чија је изградња трајала преко 2.000 година, није више видљив голим оком из свемира, наводи су у званчној студији објављеној у кинеској штампи. Уз то, 1.200 километара овог монументалног културноисториског здања дугог око 9.000 километара у веома је лошем стању, наводи се у студији кинеске агенције за државну имовину. Велики прилив туриста такође је допринео разградњи овог споменика, додаје се у извештају. Велики Кинески зид, чија је изградња трајала преко 2.000 година, није више видљив голим оком из свемира, наводи су у званчној студији објављеној у кинеској штампи. Уз то, 1.200 километара овог монументалног културноисториског здања дугог око 9.000 километара у веома је лошем стању, наводи се у студији кинеске агенције за државну имовину. Велики прилив туриста такође је допринео разградњи овог споменика, додаје се у извештају. Због одсуства кажњавања, поједини становници из села у покрајини Хебеј у близини Зида продају плочице са зида по цени од 4,3 евра по комаду. Велики зид није довршен, а он је грађен у разним периодима, почев од ИИИ века пре нове ере. Процењује се, уколико се рачунају нестали делови као и форме од природног рељефа, да је дужина зида око 21.000 километара. Зид је вековима уништаван изградњом саобраћајница, фабрика и железничке пруге. Камен, цигла и остала грађа зида непрестано нестају са грађевине, а посебно је то било очигледно током Културне револуције (1966-1977).
Прочитајте још:Дебакл америчке авијације: Авион Ф35 доживљава потпуни крахИсламска Држава први пут обезглавила жене: Оптужили их за вештичарењеНЕОНАЦИСТИ ПРЕТЕ: „Десни сектор“ и „Азов“ спремају пуч у Кијеву!
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА