Најновије

Eнглески људождери

Америчке окупационе снаге забраниле су бајке браће Грим због бајке о Ивици и Марици.Наводно су  у сцени кад деца гурну бабу у пећ нацисти добили идеју за крематоријуме.
Небојша Јеврић (Фото: Курир)

Небојша Јеврић (Фото: Курир)

Пише: Небојша Јеврић Све су гласнији они који траже да Његош буде проглашен за геноцидног писца. Зашто онда наша деца да уче већ у другом основне да су црнци људождери? Има ли веће расистичке лажи од те? Ради се, наравно, о Данијелу Дефоу и његовој књизи „Робинзон Крусо“. Ту, иначе, генијалну књигу, која говори о  појединцу који се бори сам за опстанак, потурили су нам Енглези још пре много година. Увек сам се питао да ли на свету постоје народи који једу припаднике своје расе. Ако је веровари Дефоу, претечи свих енглеских демократских размишљања - постоје. И  насељавају најлепша острва на свету. Та острва су освојили Енглези и никада их нико није оптужио за геноцид над становништвом. А како и би кад су била насељена људождерима, по Данијелу Дефоу врхунцу Енглеске демократске мисли Гнусна лаж енглеске круне траје вековима,о којој Секс Пистолси певају „Боже чувај краљицу и њен фашистички режим“ . Од европских дечака и девојчица, прича о људождерима са Робинзоновог острава, прави расисте. Зато предлажем Тасовцу и Вербићу да из школских програма и библиотека избаце „Робинзона Крусоа“. Исти предлог упућујем и америчком председнику Обами. Гнусна лаж оних који су имали тргове за продају робова траје вековима. Служи да би се оправдала империја у којој сунце никада не залази. Зашто се онда чудити кад нас оптуже за силовање стотина хиљада муслиманских дечака?
Прочитајте још:Небојша Јеврић: Ој Србијо голема робијоНЕБОЈША ЈЕВРИЋ: Монструми који нас оптужују да смо силовали дечаке
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА