Najnovije

Engleski ljudožderi

Američke okupacione snage zabranile su bajke braće Grim zbog bajke o Ivici i Marici.Navodno su  u sceni kad deca gurnu babu u peć nacisti dobili ideju za krematorijume.
Nebojša Jevrić (Foto: Kurir)

Nebojša Jevrić (Foto: Kurir)

Piše: Nebojša Jevrić Sve su glasniji oni koji traže da NJegoš bude proglašen za genocidnog pisca. Zašto onda naša deca da uče već u drugom osnovne da su crnci ljudožderi? Ima li veće rasističke laži od te? Radi se, naravno, o Danijelu Defou i njegovoj knjizi „Robinzon Kruso“. Tu, inače, genijalnu knjigu, koja govori o  pojedincu koji se bori sam za opstanak, poturili su nam Englezi još pre mnogo godina. Uvek sam se pitao da li na svetu postoje narodi koji jedu pripadnike svoje rase. Ako je verovari Defou, preteči svih engleskih demokratskih razmišljanja - postoje. I  naseljavaju najlepša ostrva na svetu. Ta ostrva su osvojili Englezi i nikada ih niko nije optužio za genocid nad stanovništvom. A kako i bi kad su bila naseljena ljudožderima, po Danijelu Defou vrhuncu Engleske demokratske misli Gnusna laž engleske krune traje vekovima,o kojoj Seks Pistolsi pevaju „Bože čuvaj kraljicu i njen fašistički režim“ . Od evropskih dečaka i devojčica, priča o ljudožderima sa Robinzonovog ostrava, pravi rasiste. Zato predlažem Tasovcu i Verbiću da iz školskih programa i biblioteka izbace „Robinzona Krusoa“. Isti predlog upućujem i američkom predsedniku Obami. Gnusna laž onih koji su imali trgove za prodaju robova traje vekovima. Služi da bi se opravdala imperija u kojoj sunce nikada ne zalazi. Zašto se onda čuditi kad nas optuže za silovanje stotina hiljada muslimanskih dečaka?
Pročitajte još:Nebojša Jevrić: Oj Srbijo golema robijoNEBOJŠA JEVRIĆ: Monstrumi koji nas optužuju da smo silovali dečake
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA