Најновије

ПРОВОЦИРАЈУ ИЗ ХРВАТСКЕ: Србија је била агресор, Вучић би требало да уважава "Олују"!

БЕОГРАД - Анте Котромановић, министар одбране Хрватске, оштро је напао премијера Србије Александра Вучића и оптужио Србију да је била агресор током ратова у СФРЈ.
Анте Котромановић (Фото: Јутјуб)

Анте Котромановић (Фото: Јутјуб)

Котромановић је реаговао на изјаву премијера Србије да је "Олуја" најтужнији дан у српској историји. - Коментари особе која је деведесетих година с пушком у руци подстицала све оно најгоре и позивала на убиства и мржњу нису нимало веродостојни. На ове најновије покушаје балансирања кривице и изједначавања жртве и агресора желим јасно да кажем: врло добро знамо ко је био агресор, а места попут Сребренице и Вуковара најбоље говоре ко је био жртва. Операција "Олуја" је била легитимна акција која је спречила још један масакр који би био много већи од Сребренице - навео је Котромановић. Додао је да би Вучић требало да уважава операцију "Олуја" јер би "без ње морао да оде на још једну комеморацију и да се извини за још један геноцид". - Ситне дипломатске игре не могу да искриве историјске чињенице. Рат се водио у Хрватској и БиХ. Хрватска је у последњих 20 година изградила државу која не подстиче мржњу и не оправдава оно што је било лоше и зато је данас чланица ЕУ и НАТО - поручио је овај хрватски политичар. Вучић је претходно поручио да би Србија доживела као увреду одлазак страних званичника на војну параду у Хрватској поводом 20-годишњице "Олује". - Хрвати планирају велику прославу. За нас је од ове године па занавек дан жалости, који је проглашен одлуком Владе Србије и РС на заједничкој седници. За нас не постоји, тешко је пронаћи, тужнији дан у српској историји - рекао је Вучић.
Прочитајте још:Вулин: Од Срба очекује да чак и не тугују за својим протераним и мртвим!ПОЗИВ НА КРВОПРОЛИЋЕ: Бакирови људи спремили оружје за рат против Срба!
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА