Najnovije

PROVOCIRAJU IZ HRVATSKE: Srbija je bila agresor, Vučić bi trebalo da uvažava "Oluju"!

BEOGRAD - Ante Kotromanović, ministar odbrane Hrvatske, oštro je napao premijera Srbije Aleksandra Vučića i optužio Srbiju da je bila agresor tokom ratova u SFRJ.
Ante Kotromanović (Foto: Jutjub)

Ante Kotromanović (Foto: Jutjub)

Kotromanović je reagovao na izjavu premijera Srbije da je "Oluja" najtužniji dan u srpskoj istoriji. - Komentari osobe koja je devedesetih godina s puškom u ruci podsticala sve ono najgore i pozivala na ubistva i mržnju nisu nimalo verodostojni. Na ove najnovije pokušaje balansiranja krivice i izjednačavanja žrtve i agresora želim jasno da kažem: vrlo dobro znamo ko je bio agresor, a mesta poput Srebrenice i Vukovara najbolje govore ko je bio žrtva. Operacija "Oluja" je bila legitimna akcija koja je sprečila još jedan masakr koji bi bio mnogo veći od Srebrenice - naveo je Kotromanović. Dodao je da bi Vučić trebalo da uvažava operaciju "Oluja" jer bi "bez nje morao da ode na još jednu komemoraciju i da se izvini za još jedan genocid". - Sitne diplomatske igre ne mogu da iskrive istorijske činjenice. Rat se vodio u Hrvatskoj i BiH. Hrvatska je u poslednjih 20 godina izgradila državu koja ne podstiče mržnju i ne opravdava ono što je bilo loše i zato je danas članica EU i NATO - poručio je ovaj hrvatski političar. Vučić je prethodno poručio da bi Srbija doživela kao uvredu odlazak stranih zvaničnika na vojnu paradu u Hrvatskoj povodom 20-godišnjice "Oluje". - Hrvati planiraju veliku proslavu. Za nas je od ove godine pa zanavek dan žalosti, koji je proglašen odlukom Vlade Srbije i RS na zajedničkoj sednici. Za nas ne postoji, teško je pronaći, tužniji dan u srpskoj istoriji - rekao je Vučić.
Pročitajte još:Vulin: Od Srba očekuje da čak i ne tuguju za svojim proteranim i mrtvim!POZIV NA KRVOPROLIĆE: Bakirovi ljudi spremili oružje za rat protiv Srba!
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA