Најновије

Угљанин: Неопходна резолуција о геноциду

Лидер БНВ Сулејман Угљанин рекао је да је за успостављање поверења између Срба и Бошњака, неопходно да Скупштина усвоји резолуцију о геноциду у Сребреници.
Сулејман Угљанин (Фото: ЈуТјуб)

Сулејман Угљанин (Фото: ЈуТјуб)

Угљанин је у Новом Пазару похвалио посету три члана Председништва БиХ Србији, оценивши да представља велики практичан корак у успостављању сарадње и враћању поверења две земље и народа, али и нагласио да је неопходно усвајање резолуције. Додао је да је Бошњачко национално Веће усвојило резолуцију о геноциду у Сребреници на посебној седници 10. јула, после чега је упутило парламенту на усвајање. "Усвајање ове Резолуције има посебан значај за будућност Бошњака у Србији посебно због чињенице да се у време геноцида у Сребреници догодило много злочина над бошњацима у Санџаку, а да до сада нико није кажњен. Усвајање Резолуције значи да се злочин геноцида назове правим именом, да се осуди и да се починиоци казне и тиме скине овај терет и одговорност са оних у чије име је злочин геноцида почињен", рекао је Угљанин. Према његовим речима, неусвајање Резолуције значи да ће се у Бошњаке гледати као на "страно тело које треба уклонити са ових простора", а да ће Бошњаци у полицији и војсци видети "оружану силу и опасност по живот".
Прочитајте још:„Скупљање пара за Новорусију уместо хране и опреме смрди на злоупотребу“ПОРУКА БРАЋИ ПО ОРУЖЈУ ИЗ БЕОГРАДА: Узалуд вам трудСЛЕДЕ ЛИ НОВИ УСЛОВИ БРИСЕЛА: Да ли нам Шулц продаје маглу?
Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА