Најновије

ЛЕПОТИЦА ЛОВИ ИСЛАМИСТЕ: Некада мисица, данас борац против Исламске државе

Лара Абдалат, мис Јордана 2010. године и прва пратиља на избору за мис арапских земаља 2011, напустила је свет моделинга и решила да се упусти у нешто много опасније - лову на екстремисте Исламске државе.
Лара Абдалат (Фото: Твитер)

Лара Абдалат (Фото: Твитер)

Бивша мисица је тренутно члан међународне антитерористичке групе "Ghost Securityju", која сарађује са познатом групом Анонимус. Дане проводи као "хактивисткиња" (синтагма настала спајењем речи хакер и активист) вребајући на интернету екстремисте Исламске државе. Она верује да Исламска држава управо преко интернета и разним друшвених мрежа регрутује будуће чланове и планира нападе. Такође, често се деси да припадници ове терористичке организације размене податке који могу да се употребе у борби против њих. - Било ми је мука да сваки дан на вестима гледам на хиљаде убијених људи. Постала сам јако фрустрирана због тога - рекла је Абдала. Згрожена свакодневни вестима Лара је одлучила да предузме нешто. Она се у новембру 2014. године добровољно придружила "Ghost Securityju". - Наш циљ је да на интернету што је више могуће елиминишемо присуство исламско екстремистичких група, као што су тзв. Исламска држава, Ал Каида, Ал Нусра, Боко Харам и Ал Шабаб, како би ограничили њихову моћ регрутовања и планирања својих активности - пише на интернет страници "Ghost Securityju". Иако због природе свога посла и ангажмана, Лара две трећине године проведе у покрету како не би одала своју локацију, каже да то за њу не представља никакав проблем јер је рад за "Ghost Securityju" испуњава. Лара је потврдила да је "Ghost Securityju", који своја сазнања често подели са разним светским обавештајним агенцијама недавно спречио два потенцијална напада, један на њујоршком Тајмс Скверу, а други у Тунису. У оба случаја су осумњичени су ухваћени.
Прочитајте још:Ирански лидер сликом на Твитеру алудира на самоубиство ОбамеСалмонд: Неизбежан нови референдум о независности ШкотскеПУКЛА БРУКА У БРИТАНИЈИ: Лорд се дрогира са проституткама (ВИДЕО)
- Ја желим да спасавам животе, независно о томе да ли се ради о муслиманима, хршћанима, јеврејима или будистима. Није ме брига. Није ме брига које је боје нечија кожа. Желим да заштитим људе - закључује Лара Абдалат. Извор: Блиц  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА