Najnovije

LEPOTICA LOVI ISLAMISTE: Nekada misica, danas borac protiv Islamske države

Lara Abdalat, mis Jordana 2010. godine i prva pratilja na izboru za mis arapskih zemalja 2011, napustila je svet modelinga i rešila da se upusti u nešto mnogo opasnije - lovu na ekstremiste Islamske države.
Lara Abdalat (Foto: Tviter)

Lara Abdalat (Foto: Tviter)

Bivša misica je trenutno član međunarodne antiterorističke grupe "Ghost Securityju", koja sarađuje sa poznatom grupom Anonimus. Dane provodi kao "haktivistkinja" (sintagma nastala spajenjem reči haker i aktivist) vrebajući na internetu ekstremiste Islamske države. Ona veruje da Islamska država upravo preko interneta i raznim drušvenih mreža regrutuje buduće članove i planira napade. Takođe, često se desi da pripadnici ove terorističke organizacije razmene podatke koji mogu da se upotrebe u borbi protiv njih. - Bilo mi je muka da svaki dan na vestima gledam na hiljade ubijenih ljudi. Postala sam jako frustrirana zbog toga - rekla je Abdala. Zgrožena svakodnevni vestima Lara je odlučila da preduzme nešto. Ona se u novembru 2014. godine dobrovoljno pridružila "Ghost Securityju". - Naš cilj je da na internetu što je više moguće eliminišemo prisustvo islamsko ekstremističkih grupa, kao što su tzv. Islamska država, Al Kaida, Al Nusra, Boko Haram i Al Šabab, kako bi ograničili njihovu moć regrutovanja i planiranja svojih aktivnosti - piše na internet stranici "Ghost Securityju". Iako zbog prirode svoga posla i angažmana, Lara dve trećine godine provede u pokretu kako ne bi odala svoju lokaciju, kaže da to za nju ne predstavlja nikakav problem jer je rad za "Ghost Securityju" ispunjava. Lara je potvrdila da je "Ghost Securityju", koji svoja saznanja često podeli sa raznim svetskim obaveštajnim agencijama nedavno sprečio dva potencijalna napada, jedan na njujorškom Tajms Skveru, a drugi u Tunisu. U oba slučaja su osumnjičeni su uhvaćeni.
Pročitajte još:Iranski lider slikom na Tviteru aludira na samoubistvo ObameSalmond: Neizbežan novi referendum o nezavisnosti ŠkotskePUKLA BRUKA U BRITANIJI: Lord se drogira sa prostitutkama (VIDEO)
- Ja želim da spasavam živote, nezavisno o tome da li se radi o muslimanima, hršćanima, jevrejima ili budistima. Nije me briga. Nije me briga koje je boje nečija koža. Želim da zaštitim ljude - zaključuje Lara Abdalat. Izvor: Blic  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA