Најновије

ПОВАМПИРЕНО УСТАШТВО: Усташки графити и увредљиве поруке и на плажи!

Велико латинично слово "У" са крстом на средини и порука "Ој, Србине ј…. ти три прста" осванули су на плажи у Подградиним недалеко од Задра.
Илустрација (Фото: pixabay)

Илустрација (Фото: pixabay)

Порука увредљиве садржине и петнаестак препознатљивих усташко – фашистичких знакова, исписани црвеном бојом осванули су на плажи на коју углавном долазе Срби пореклом из Ислама Грчког и задарских села насељених српским живљем. "Графити и поруке су унели стрепњу међу Србе из околних српских села, али и оне из Србије и других држава који годинама долазе на плажу у Подградину", рекао је за "Вечерње новости" један од туриста који је у четвртак ујутру на купалиштиу затекао усташке симболе и увредљиве поруке. "Одмах смо обавестили задараску полицију. Дошли су и обавили увиђај, а потом су радници комуналног предузећа префарбали графите." "Сви који долазе на море у Хрватску треба да буду свесни да их неће сви дочекати раширених руку и да су провокације могуће", каже саговорник листа. Да ће међутим, починиоци ове гнусне провокације бити откривени, Срби из околине Задра не верују. "И претходних година у више наврата, на истом месту је било инцидената и провокација упућених Србима. На возилима српских регистарских таблица често су разбијана стакла, ломљени брисачи и ретровизори. Иако су све те штете пријављене полицији, починиоци нису никада откривени", наводи саговорник листа.
Прочитајте још:Хрватска репортерка ућуткала руљу док су викали „За дом спремни“НЕОУСТАШТВО НА ПРОСЛАВИ ОЛУЈЕ: Млади Хрвати урлају „Убиј Србина!“ (ВИДЕО)
Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА