Najnovije

POVAMPIRENO USTAŠTVO: Ustaški grafiti i uvredljive poruke i na plaži!

Veliko latinično slovo "U" sa krstom na sredini i poruka "Oj, Srbine j…. ti tri prsta" osvanuli su na plaži u Podgradinim nedaleko od Zadra.
Ilustracija (Foto: pixabay)

Ilustracija (Foto: pixabay)

Poruka uvredljive sadržine i petnaestak prepoznatljivih ustaško – fašističkih znakova, ispisani crvenom bojom osvanuli su na plaži na koju uglavnom dolaze Srbi poreklom iz Islama Grčkog i zadarskih sela naseljenih srpskim življem. "Grafiti i poruke su uneli strepnju među Srbe iz okolnih srpskih sela, ali i one iz Srbije i drugih država koji godinama dolaze na plažu u Podgradinu", rekao je za "Večernje novosti" jedan od turista koji je u četvrtak ujutru na kupalištiu zatekao ustaške simbole i uvredljive poruke. "Odmah smo obavestili zadarasku policiju. Došli su i obavili uviđaj, a potom su radnici komunalnog preduzeća prefarbali grafite." "Svi koji dolaze na more u Hrvatsku treba da budu svesni da ih neće svi dočekati raširenih ruku i da su provokacije moguće", kaže sagovornik lista. Da će međutim, počinioci ove gnusne provokacije biti otkriveni, Srbi iz okoline Zadra ne veruju. "I prethodnih godina u više navrata, na istom mestu je bilo incidenata i provokacija upućenih Srbima. Na vozilima srpskih registarskih tablica često su razbijana stakla, lomljeni brisači i retrovizori. Iako su sve te štete prijavljene policiji, počinioci nisu nikada otkriveni", navodi sagovornik lista.
Pročitajte još:Hrvatska reporterka ućutkala rulju dok su vikali „Za dom spremni“NEOUSTAŠTVO NA PROSLAVI OLUJE: Mladi Hrvati urlaju „Ubij Srbina!“ (VIDEO)
Izvor: Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA