Најновије

Експлодирало складиште муниције украјинске војске, експлозија се видела са велике удаљености

АРТЕМОВСК - Велико складиште муниције украјинске војске експлодирало је. Скалдиште се налазило источно од Артемовска у близини села Петровској. Према писању портала "Руско пролеће", детонација се догодила као последица непажљивог руковања муницијом.
Складиште одлетело у ваздух (Фото: Фејсбук)

Складиште одлетело у ваздух (Фото: Фејсбук)

Сличан инцидент се догодио у петак увече у другом селу, где је део украјинских оружаних снага распоређени, у Зајцеву, у близини Горловке. Мртвих и повређених није било. Украјинска артиљерија је гранатирала Горловку, а бомбардовање је трајало целу ноћ. Према локалним властима, ватра је отварана из Дзержинска и Мајорска. Тамо, буквално десет километара од Горловке, налазе се снаге украјинске војске. Како је саопштио заменик команданта ДНР-а, Едуард Басурин, под Горловком и Доњецком су стационирана велика концентрација Националне гарде и појачање настављају да стижу. Интезитет бомбардовања Доњецка се удвостручио. "Код насеља Изјум примећена је колона од 40 оклопних возила која се креће ка насељу Каменка. Такође, примећен је долазак и воза са још 30 оклопних возила као и долазак самоходних топова и пратећег особља у билизини Андрејевке", рекао је Бисурин.
Прочитајте још:Гиви: Украјинци се спремају да нас нападнуКРВАВИ ИЛОВАЈСК: Украјинци открили истину о свом највећем дебаклу
Извор: Русская весна  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА