Najnovije

Eksplodiralo skladište municije ukrajinske vojske, eksplozija se videla sa velike udaljenosti

ARTEMOVSK - Veliko skladište municije ukrajinske vojske eksplodiralo je. Skaldište se nalazilo istočno od Artemovska u blizini sela Petrovskoj. Prema pisanju portala "Rusko proleće", detonacija se dogodila kao posledica nepažljivog rukovanja municijom.
Skladište odletelo u vazduh (Foto: Fejsbuk)

Skladište odletelo u vazduh (Foto: Fejsbuk)

Sličan incident se dogodio u petak uveče u drugom selu, gde je deo ukrajinskih oružanih snaga raspoređeni, u Zajcevu, u blizini Gorlovke. Mrtvih i povređenih nije bilo. Ukrajinska artiljerija je granatirala Gorlovku, a bombardovanje je trajalo celu noć. Prema lokalnim vlastima, vatra je otvarana iz Dzeržinska i Majorska. Tamo, bukvalno deset kilometara od Gorlovke, nalaze se snage ukrajinske vojske. Kako je saopštio zamenik komandanta DNR-a, Eduard Basurin, pod Gorlovkom i Donjeckom su stacionirana velika koncentracija Nacionalne garde i pojačanje nastavljaju da stižu. Intezitet bombardovanja Donjecka se udvostručio. "Kod naselja Izjum primećena je kolona od 40 oklopnih vozila koja se kreće ka naselju Kamenka. Takođe, primećen je dolazak i voza sa još 30 oklopnih vozila kao i dolazak samohodnih topova i pratećeg osoblja u bilizini Andrejevke", rekao je Bisurin.
Pročitajte još:Givi: Ukrajinci se spremaju da nas napadnuKRVAVI ILOVAJSK: Ukrajinci otkrili istinu o svom najvećem debaklu
Izvor: Russkaя vesna  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA