Најновије

СРАМНА ПРОШЛОСТ: Католичка црква је чувала ову морбидну тајну стотинама година (ФОТО, ВИДЕО)

Ловац на реликвије Пол Коудоунарис, којег у шали називају Индијана Боунс (кости), успео је да фотографише велики број костура на неким од најтајнијих религијских места. Он је сада открио колекцију костура старих више од 400 година који су пронађени у црквама широм Европе, а који су посебни по томе што су опточени драгуљима, златом и сребром.
Највеће тајне католичке цркве (фото: Јутјуб)

Највеће тајне католичке цркве (фото: Јутјуб)

У 16. веку је на хиљаде костура ископано из римских катакомби и премештено у градове широм Немачке, Аустрије и Швајцарске по налогу Ватикана. Они су послати у католичке цркве како би заменили реликвије које су уништене током Реформације. За ове скелете су прво мислили да су остаци првих хришћанских мученика, а морбидне реликвије које су добиле назив Свеци из катакомби, постале су светилишта која подсећају на душевно благо загробног живота. Оне су такође постале симбол нове снаге католичке цркве у протестантским подручјима. Сваки од скелета је украшен великом количином злата, сребра и драгуља од стране верника, пре него што су своје вечно почивалиште пронашли у црквама. Неки од ових костура украшавани су чак пет година. Они су проглашени свецима, иако нико од њих није био квалификован због строгих правила католичке цркве. Међутим, у 19. веку је већина њих постала морбидан подсетник на срамну прошлост, па су многима скинуте све почасти које су им претходно додељене. У новој књизи Пола Коудоунариса “Heavenly Bodies: Cult Treasures and Spectacular Saints” прича и фотографије о овим скелетима први пут ће се појавлити у штампаном издању. – Након што су посмртни остаци пронађени у римским катакомбама, власти Ватикана су потписали сертификате у којима су их идентификовали као свеце, спаковали кости и послали их даље. Скелете су затим облачиле углавном часне сестре и украшавале их накитом, златом и сребром. Морали су да их одржавају они који су се заветовали цркви – пошто се сматрало да су свеци, нико други није могао да се брине о њима – пише Каудаунарис.
Прочитајте још:МИСТЕРИЈА НОВЧАНИЦЕ ОД СТО ДИНАРА: Да ли сте знали шта значи ова формула?ПРЕВИЈАЛА СЕ ОД БОЛОВА: Оно што су доктори пронашли у њеној вагини ће вам следити крв у жилама!
Извор: telegraf.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА