Најновије

Томислав Николић у званичној посети Ватикану

Председник Србије Томислав Николић борави данас у једнодневној званичној посети Ватикану, током које се састао са папом Фрањом. Теме разговора су, између осталог, мигрантска криза и противљење Србије пријему такозване "Републике Косово" у Унеско.
Томислав Николић (Фото: ЈуТјуб)

Томислав Николић (Фото: ЈуТјуб)

Такође, разговараће се и о формирању мешовите комисије Српске православе цркве и Римокатоличке цркве која би разматрала историјске чињенице из периода Другог светског рата и улогу кардинала Алојзија Степинца у Независној држави Хрватској, саопштила је Прес служба председника за сарадњу с медијима. Током посете Николић ће уручити Орден Републике Србије на ленти кардиналу Пјетру Паролину, државном секретару Свете Столице, за истакнуте заслуге у развијању и учвршћивању пријатељских односа и сарадње измедју Србије и Свете Столице. Истог дана, у Риму ће се председник Николић састати са председником Италије, Серђом Матарелом.
Прочитајте још: ДАЧИЋ: Неће нас срушити афера, остајемо у Влади са СНСВУЧИЋ: Усташе су ми све побиле, како да подржим канонизацију Степинца?!
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА