Najnovije

Tomislav Nikolić u zvaničnoj poseti Vatikanu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boravi danas u jednodnevnoj zvaničnoj poseti Vatikanu, tokom koje se sastao sa papom Franjom. Teme razgovora su, između ostalog, migrantska kriza i protivljenje Srbije prijemu takozvane "Republike Kosovo" u Unesko.
Tomislav Nikolić (Foto: JuTjub)

Tomislav Nikolić (Foto: JuTjub)

Takođe, razgovaraće se i o formiranju mešovite komisije Srpske pravoslave crkve i Rimokatoličke crkve koja bi razmatrala istorijske činjenice iz perioda Drugog svetskog rata i ulogu kardinala Alojzija Stepinca u Nezavisnoj državi Hrvatskoj, saopštila je Pres služba predsednika za saradnju s medijima. Tokom posete Nikolić će uručiti Orden Republike Srbije na lenti kardinalu Pjetru Parolinu, državnom sekretaru Svete Stolice, za istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju prijateljskih odnosa i saradnje izmedju Srbije i Svete Stolice. Istog dana, u Rimu će se predsednik Nikolić sastati sa predsednikom Italije, Serđom Matarelom.
Pročitajte još: DAČIĆ: Neće nas srušiti afera, ostajemo u Vladi sa SNSVUČIĆ: Ustaše su mi sve pobile, kako da podržim kanonizaciju Stepinca?!
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA