Најновије

Демократска странке трежи смену Гашића

БЕОГРАД - Демократска странка поново је данас затражила смену министра одбране Братислава Гашића, због тога што, како тврде, Министарство одбране и ВБА не дају Заштитнику грађана податке које је захтевао.
Братислав Гашић (Фото: ЈуТјуб)

Братислав Гашић (Фото: ЈуТјуб)

"Демократска странка не очекује да се Братислав Гашић извини за све што је рекао и прећутао у протеклих десет дана, али очекује да га Влада смени. Он би требало да буде смењен, јер Министарство одбране и ВБА не дају Заштитнику грађана податке које је захтевао и што не дозвољава цивилну контролу служби безбедности", наводи се у саопштењу ДС-а. ДС сматра и да би министар одбране требало да буде смењен, јер, како навое, "вређа Заштитника грађана Сашу Јанковића и не одговара на сасвим оправдана питања медија".
Прочитајте још:Српске фирме сутра у Емиратима
Из тога се, како наводе демократе, види "бескрупулозност човека који води одбрану", један од најважнијих ресора у земљи. "Први човек ресора одбране се понаша као да је реч о његовој занатској радњи. Он није дужан да одговори на питања која постављају Заштитник грађана и медији, само у случају ако га Влада због тога смени. Министарство одбране и ВБА су, међутим, обавезни да одговоре на постављена питања, како би или одагнали сумње да је злоупотребљен систем одбране или да би одговорни били процесуирани", додаје се у саопштењу ДС-а. Извор: Танјуг  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА