Najnovije

Demokratska stranke treži smenu Gašića

BEOGRAD - Demokratska stranka ponovo je danas zatražila smenu ministra odbrane Bratislava Gašića, zbog toga što, kako tvrde, Ministarstvo odbrane i VBA ne daju Zaštitniku građana podatke koje je zahtevao.
Bratislav Gašić (Foto: JuTjub)

Bratislav Gašić (Foto: JuTjub)

"Demokratska stranka ne očekuje da se Bratislav Gašić izvini za sve što je rekao i prećutao u proteklih deset dana, ali očekuje da ga Vlada smeni. On bi trebalo da bude smenjen, jer Ministarstvo odbrane i VBA ne daju Zaštitniku građana podatke koje je zahtevao i što ne dozvoljava civilnu kontrolu službi bezbednosti", navodi se u saopštenju DS-a. DS smatra i da bi ministar odbrane trebalo da bude smenjen, jer, kako navoe, "vređa Zaštitnika građana Sašu Jankovića i ne odgovara na sasvim opravdana pitanja medija".
Pročitajte još:Srpske firme sutra u Emiratima
Iz toga se, kako navode demokrate, vidi "beskrupuloznost čoveka koji vodi odbranu", jedan od najvažnijih resora u zemlji. "Prvi čovek resora odbrane se ponaša kao da je reč o njegovoj zanatskoj radnji. On nije dužan da odgovori na pitanja koja postavljaju Zaštitnik građana i mediji, samo u slučaju ako ga Vlada zbog toga smeni. Ministarstvo odbrane i VBA su, međutim, obavezni da odgovore na postavljena pitanja, kako bi ili odagnali sumnje da je zloupotrebljen sistem odbrane ili da bi odgovorni bili procesuirani", dodaje se u saopštenju DS-a. Izvor: Tanjug  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA