Најновије

МОСКВА ОБЈАСНИЛА: Ево зашто је СУ-30 улетео у турски простор!

МОСКВА - Министарство одбране Русије огласило се поводом повреде турског ваздушног простора током операција против Исламске државе у Сирији.
Су-30 (фото: Јутјуб принтскрин)

Су-30 (фото: Јутјуб принтскрин)

"Руски борбени авион "Су-30" накратко је пре два дана ушао у ваздушни простор Турске због лоших временских услова", саопштило је вечерас руско Министарство одбране. У саопштењу министарства се наводи да је авион на само неколико секунди ушао у турски ваздушни простор. "Тај инцидент се догодио због неповољних временских услова. Нема потребе за развијањем неких теорија завере", наводи се у саопштењу, пренела је агенција АФП. Премијер Турске Ахмет Давутоглу је изјавио да је Москва овај инцидент назвала грешком и додао да је мешање Русије у сукоб у Сирији довело до ескалације кризе. У интервјуу за канал ХаберТурк, Давутоглу је рекао и да Турска има јасна правила када је у питању повреда њеног ваздушног простора, ко год да то учини, пренео је Ројтерс. "Турске оружане снаге имају јасну инструкцију. Чак и да је то птица у лету, биће пресретнута", истакао је Давутоглу. Раније данас, турско Министарство спољних послова саопштило је да је, пре две дана, у близини сиријске границе, руски војни авион повредио ваздушни простор те земље, због чега је турско ваздухопловство упутило два авиона Ф-16 да га пресретну. Министарство је позвало руског амбасадора у Анкари да би уложило демарш због повреде турског ваздушног простора, наводи се у саопштењу постављеном на интернету. Турска је позвала Русију да избегне понављање такве повреде њеног ваздушног простора и поручила да ће Москву "сматрати одговорном за било какав нежељени инцидент који може да се догоди".
Прочитајте још: 
Амерички државни секретар Џон Кери изјавио је да су САД веома забринуте због овог инцидента јер је он могао да резултира рушењем руског авиона. Извор: Танјуг, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА