Најновије

АЛБАНАЦ ПРЕТИО СРБИНУ: "Заклаћу ти сина ако до сутра не раскине с мојом ћерком!"

САЛЦБУРГ - Пред судом у Салцбургу нашао се случај који подсећа на љубавну причу "Ромеа и Јулије", али овај пут се радило о косовско-албанској породици која је, како је наведено у оптужници, претњом примене силе бранила својој 17-огодишњој ћерки љубав према Србину, преносе данас медији у Бечу.
Нож (Фото: Pixabay)

Нож (Фото: Pixabay)

Пет оптужених пред судом је одбацило све тачке оптужбе. Љубавна прича између Аделине и Александра трајала је три месеца, и за разлику од Ромеа и Јулије, на срећу, није завршена трагично, али је дошло до прекида везе очигледно због конфликта који је избио због вере и порекла, иако су обе породице аустријски држављани. Родитељи и три старије сестре Аделине морале су да одговарају пред судом. Тужилаштво је у оптужници навело да је Аделинин отац преко телефона запретио оцу Александра да ће његов син живети свега још 24 сата, и да ће му он, пред његовим очима, и другим члановима породице пресећи гркљан. "То није тачно. Рекао сам само да његов син треба да склони руке даље од моје ћерке. Ми не можемо заједно. Ми смо муслимани, а они православци", правдао се "глава" албанске породице. Њему је суд изрекао казну од два месеца условно због опасне претње, а остали чланови породице прошли су са ослобађајућом пресудом. Такође и женски део породице тврдио је да нису тачне оптужбе. Тачно је да су две сестре и мајка пратили заљубљени пар, те сели у аутомобил са њима и возили се по Салцбургу. Међутим оне су негирале да су рекле да ће Александар бити убијен ако не остави Аделину на миру. "Ми смо само страховале за нашу најмлађу сестру. Чули смо да се Александар дрогира. Он је лош за њу, и она се потпуно променила", казале су пред судом. Аделина је требало да се сконцентрише на школу, додала је једна сестра. Мајка је казала да није ништа разумела од разговора вођеног у аутомобилу, јер готово да не говори немачки. У оптужници се, такође, наводи да је једна сестра у видео-телефонском разговору, како би подвукла своју претњу, држала у рукама пушку. "Тада сам пазила на шесторо деце. Можда је један дечак понео пушку-играчку са собом. Никада нисам Александру претила оружјем", казала је она. Након што је уплашена Александрова мајка позвала полицију приликом претеса стана косовско-албанске породице пронађена је пушка-играчка.
Прочитајте још:
"Ми смо држали у тајни нашу везу, због наших различитих националности. Она је тако желела. Од њеног оца сам после страховао", казао је Александар рекавши да му је прећено од породице некадашње љубави. Он је казао да и сада још увек страхује, након чега је судија изрекла забрану контакта осуђеног Аделининог оца са Александром. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА