Најновије

ПРОТЕСТИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Полиција отказује послушност Милу?

ПОДГОРИЦА - Јаке полицијске снаге које су обезбеђивале протест опозиционог Демократског фронта (ДФ) испред Скупштине Црне Горе у Подгорици повучене су јуче ујутру јер је Агенција за националну безбедност (АНБ) проценила да ће одбити послушност властима, тврде у ДФ.
Отказују послушност (Фото: МУП Црне Горе)

Отказују послушност (Фото: МУП Црне Горе)

- Полиција је повучена у 4.42 јер је АНБ проценио да ће те јединице одбити послушност у случају интервенције. Значајан део тих људи који су чували зграде прикључиће се ДФ, а неки од њих решили су и да се обрате јавности. То је доказ да све манипулације режима падају у воду - рекао је Милутин Ђукановић, функционер ДФ.

Без силе

Лидер ДФ Андрија Мандић рекао је претходне ноћи да опозиција неће да се склони са платоа испред црногорског парламента. - Режим позивамо да не користи силу јер је то неприхватљиво на почетку 21. века. Али ако неко покуша да нас уклони одавде и пребаци у парк, неће наићи на лаган отпор као што су неки од њих предвиђали. Ако неко покуша да уклони наше куће, наше шаторе и бину, ми ћемо се уселити у скупштину - поручио је Мандић.

Нема одустајања

Предраг Булатовић, функционер ДФ, поновио је да нема одустајања од постављених захтева. - Ако се захтеви не реализују, продубиће се политичка криза која може имати даље импликације. Зато позивам премијера да поднесе оставку, чиме ће удовољити захтевима ДФ - рекао је он.
Прочитајте још:Зашто Европа треба да буде захвална Путину?Трећи светски рат може избити и сутра, варница може бити и мали инцидент
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА